Vleuten Bazaar

De Bazaar van Vleuten, ook wel bekend als de zwarte markt van Vleuten of de zwarte markt van Utrecht, heeft een lichtelijk misleidende naam. Hoewel hij eerst wel in Vleuten stond, is in 2012 besloten dat deze plek niet groot genoeg meer was. Tegenwoordig staat deze markt dan ook in Utrecht en heet de Utrechtse Bazaar. Er staan meer dan 500 kraampjes op ruim 10.000 vierkante meter. Er is altijd wat te doen; zo kunt u op zaterdag en zondag meespelen met een Bingo en kunt u sparen voor gratis entree met behulp van de Vriendenkaart.

Vroeger
Het begon allemaal in 1981. In een bloemenveiling in Vleuten werden de deuren van de zwarte markt geopend. Hier konden mensen hun nieuwe, maar ook hun tweedehands spullen verkopen. In 2012 kwam men tot de conclusie dat de plek niet meer groot genoeg was en werd er toegegeven aan de rijzende populariteit; 19 augustus was de laatste dag in Vleuten. Maar niet getreurd: een week later, op 25 augustus, openden de deuren zich weer – maar dan in Papendorp, Utrecht.

Nu
Meer dan 500 kraampjes en een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter is de Utrechtse Bazaar nog steeds ongekend populair. Elke weekend komen er vele duizenden mensen, ook op de feestdagen, wanneer de markt meestal ook open is (kijk voor de actuele openingstijden op de website en de Facebook pagina).
De helft van alle kraampjes heeft een vaste bezetting. De andere helft is voor iedereen te huur. Als u oude spullen wilt verkopen, dan kan dat! Dit heeft als gevolg dat een bezoekje aan de markt nooit tweemaal hetzelfde is, waardoor het altijd leuk blijft. Een kaartje kost 3,5 euro. Kinderen van twaalf jaar of jonger mogen gratis naar binnen.

Hoe komt u er?
Er zijn verschillende buslijnen die u kunt nemen: 102 en 107 stoppen haast direct voor de deur. Verder is er een ruime fietsenstalling voor mensen die met de fiets willen komen en zijn er voor de autorijders 1250 gratis parkeerplaatsen beschikbaar! Op de website staan duidelijke routebeschrijvingen.